Yeni Yuzyil University

Leagues Played
Unilig 3

Résultats

Unilig 03/29 12:00 - Yeni Yuzyil University v Istanbul Ticaret University L 37-116
Unilig 02/20 11:00 - Istanbul Ticaret University v Yeni Yuzyil University L 82-52
Unilig 12/22 09:30 - Beykent University v Yeni Yuzyil University L 92-61
Yeni Yuzyil Üniversitesi basketbol takımı, İstanbul, Türkiye merkezli özel bir üniversite olan Yeni Yuzyil Üniversitesi'ni temsil eden bir profesyonel basketbol kulübüdür. Takım, Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmektedir.

Yeni Yuzyil Üniversitesi, 2012-13 sezonunda Türkiye Basketbol Birinci Ligi'nde mücadele ederek profesyonel basketbola adım attı. Takım, ilk sezonunda ligi şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi.

Süper Lig'deki ilk sezonunda Yeni Yuzyil Üniversitesi, ligde orta sıralarda yer aldı. Ancak takım, sonraki sezonlarda hızlı bir yükseliş yaşadı ve 2015-16 sezonunda ligi dördüncü sırada tamamladı. Bu başarı, takımın EuroCup'a katılma hakkı kazanmasını sağladı.

EuroCup'ta Yeni Yuzyil Üniversitesi başarılı bir performans sergileyerek Top 16 turuna kadar yükseldi. Takım, bu aşamada İspanyol temsilcisi Herbalife Gran Canaria'ya elendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Kupası'nda Yeni Yuzyil Üniversitesi, 2016-17 sezonunda final oynama başarısı gösterdi. Takım, finalde Fenerbahçe'ye yenilerek kupayı ikinci olarak tamamladı.

Yeni Yuzyil Üniversitesi'nin kadrosunda Cedi Osman, Semih Erden ve Furkan Korkmaz gibi Türk basketbolunun önemli isimleri yer almıştır. Takım, genç oyunculara verdiği önemle tanınmaktadır.

Yeni Yuzyil Üniversitesi'nin koçluğunu Ertuğrul Erdoğan yapmaktadır. Erdoğan, Türk basketbolunda deneyimli bir isimdir ve daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve Darüşşafaka gibi takımlarda görev yapmıştır.